ucs26
1450 poze   76201 vizite
Albume
00 DE VANZARE   Jucator de Volga de vanzare   Jucator siberian de vanzare   VRF de vanzare01 ASOCIATIA CLUBUL NATIONAL VOIAJORUL ROMANESC DE FRUMUSETE   AVIZIER      ADUNAREA GENERALA A FNCPPAMR DIN 17 IUNIE 2017      EXPOZITIA NATIONALA A FNCPPAMR- BAICOI 2017      REGULAMENT Expozitia Nationala CARANSEBES 2016      REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA      REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARA      STATUT   EXPOZITIA ACN VRF editia II ianuarie 2017 Timisoara02 ANUL 2017   Jucator de VOLGA   Jucator SIBERIAN   PUI Jucator de VOLGA si Jucator SIBERIAN 2017   PUI VRF 2017   VRF ALBASTRU AZUR- Femele   VRF ALBASTRU AZUR- Masculi   VRF CIOCANIT AZUR- Femele   VRF CIOCANIT AZUR- Masculi03 Anul 2016   Albastru Azur- Femele 2016   Albastru Azur- Masculi 2016   Ciocanit 2016- Femele   Ciocanit 2016- Masculi   Pui 201604 Anul 2 0 1 5   FEMELE CULOARE ALBASTRU   FEMELE CULOARE CIOCANIT AZUR   MASCULI CULOARE ALBASTRU   MASCULI CULOARE CIOCANIT AZUR   PETUNII   PUI 201505 Anul 2014   VOIAJOR ROMANESC DE FRUMUSETE      femele      masculi      PUI 201406 CONTACTBrasov 2014CAINII MEI   Black Jack Darvaal alias HASSAN al 2-lea   CACIB Craiova 2011   FRANKA DARVAAL   Kira Herthaus Ro alias ANDRA   Pui de Ciobanesc German   ZURICluj 2011CLUJ 2012- Nationala de tineretDECEMBRIE 2014EU SI FAMILIAEXPO CLUB CG PITESTI 2012EXPOZITIA DE CLUB CN VRF 23-25 ianuarie 2015FLORI PRIN CURTEA MEAGALATI Nationala 24-27 Noiembrie 2011INSTANTANEE PRIN VOLIERAIstorie columbofila in fotografiiJucator tremurator de VolgaSedinta Europeana de Arbitraj SIBIU 2013SOLZATI SI ALTE CULORI   IstorieSTANDARDUL VOIAJORULUI POLONEZ DE EXPOZITIEVOIAJORUL ROMANESC DE FRUMUSETE- STANDARDUL RASEI 2012   Propunere STANDARD VRF 2017VOLGA negruVOLGA rosuVOLIERA

membru din 4 aprilie 2007

Propunere STANDARD VRF 2017

NUMELE RASEI: Voiajorul Romanesc de Frumusete.
TARA DE ORIGINE: Romania. Rasă descinsă din voiajorul sport, din care, prin perseverenţă si selecţii riguroase spre caracrerele exterioare, s-a ajuns la rasa actuală.
APTITUDINI DE ZBOR: În prezent selecţia este îndreptată exclusiv spre caracterele exterioiare.
IMPRESIA GENERALĂ: Porumbel compact, de talie mare, cu pozitia corpului orizontala, cu un penaj bogat, mătăsos şi lucios, piep lat, aripile purtate deasupra cozii, coada scurta de latime maxim o pana si jumatate, capul oval/rotund, mai mare si mai expresiv la masculi decat la femele, ciocul gros, cu ochii ageri.
CARACTERE DE RASĂ:
CAPUL- trebuie să fie oval(alungit)/rotund(berbecat). Capul, cu crestetul rotunjit, trebuie să formeze un ansamblu armonios cu restul corpului.
OCHII– trebuie sa fie de culoare alba cu irizatie rosiatica .
GENELE- subtiri,de culoare deschisa.
CIOCUL- gros, cu baza larga, proporţionat ca mărime cu capului şi corpului, de lungime medie, trebuie să se închidă perfect, partea superioară depăşind foarte puţin pe cea inferioară.Ciocul trebuie să urmeze linia frunţii, fără a forma un unghi dând aspect scobitură(frunte). Culoare ciocului este neagra- pentru culorile albastru azur, ciocanit azur, albastru inchis(vanat), solzat albastru, gut; culoare neagra si culoarea osului- la grizzle, iar pentru bujor, argintiu, ciocanit pe rosu, gut pe rosu trebuie sa fie de culoarea cornului. Narile trebuie să fie albe, pudrate, mai proeminente la masculi.Cu inaintarea in varsta acestea se dezvolta.
GATUL- trebuie să fie scurt, gros şi bine armonizat cu celelalte regiuni ale corpului. Trebuie să fie bine acoperit de pene si sa prezinte falduri (brazde) mai pronuntate in lateral. La pasarile tinere(pui) faldurile pot fi mai putin pronuntate
PIEPTUL- este larg, cu pozitie orizontala.
SPATELE- trebuie să fie bine acoperit, lat, neted, bogat în fulgi şi să se ingusteze spre coadă.
CRUPA- trebuie să continue linia trasată de spate, să fie larga şi puternică. Ea va fi din abundenţă acoperită cu pene pe toate feţele sale.Despărţind uşor aripile de corp, spatele şi crupa trebuie să arate ca un trunchi de con.
COADA- conţine 12 rectrice, este plată şi are lăţimea maxim a unei pene şi jumătate. Ea trebuie să fie compactă şi purtată orizontal. Lungimea trebuie să fie proporţională cu lungimea corpului şi a aripilor. Penele subcodale trebuie sa depăşeasca uşor marginile cozii.
ARIPILE- trebuie să fie bine lipite de corp si purtate deasupra cozii, vârfurile lor trebuind să fie cât mai apropiate, dar să nu se întretaie. Lungimea lor trebuie să fie proporţională cu corpul. Umerii sunt plasaţi sus faţă de trunchi si degajaţi.
PICIOARELE- de culoare rosiatica,trebuie să fie scurte, bine distantate, proporţionale cu corpul, prezinta pantalon(in partea din spate pantalonul trebuie sa aiba continuitate pana la baza cozi). Culoarea unghiilor trebuie sa fie de nuanta ciocului.
PENAJUL- trebuie să fie bogat, bine lipit de corp, lucitor, pudrat şi mătăsos .Penajul care acopera spatele trebuie sa fie des. Penele subcodale trebuie sa acopere cel putin jumatate din lungimea cozii.
CULOARE SI DESEN- culorile accepate sunt:
-albastru deschis (azur), cu gat fara pete inchise. Aripile trebuie sa aiba doua trese de culoare inchisa si bine definite.
- ciocanit azur (solzat deschis). Solzii trebuie sa fie de culoare inchisa, distribuiti mai des catre umarul aripii si sa se rareasca spre tresele care trebuie se fie de culoare inchisa si bine definite. Gatul permite lefta (semiluna) .
- bujor (rosu diluat) . Aripile trebuie sa aiba doua trese de culoare rosu inchis bine definite. Gatul permite lefta (semiluna) de culoare rosie.
- albastru inchis(vanat).
- argintiu, cu gat fara pete de culoare .
- ciocanit pe rosu (solzat deschis pe rosu).
- trestiu( solzat inchis pe rosu).
- solzat pe albastru.
- gut(solzat inchis pe albastru).
- grizzle(cuc).
OSATURA-Carena sternală trebuiesa fie solidă, suficient de lungă , rotunjită din faţa spre spate si bine aşezată în musculatura pieptului. Oasele pubisului (furca) trebuie să fie bine dezvoltate şi cât mai apropiate, trebuie să se apropie de carenă cât mai mult posibil şi nu trebuie să se întindă peste arcul imaginar alcătuit de carenă.
GREUTATEA- Este de apreciat dacă porumbelul este mult mai uşor decât am presupune înainte de a-l lua în mână. Masculii trebuie sa fie mai dezvoltati decat femelele.
DEFECTE MAJORE: tinuta vizibil asezata pe coada; capul exagerat de mic, disproportionat cu aspect de scobitura(frunte); spate vizibil descoperit, aripile cu o formă greşită, trenate; remige/rectrice de culoare alba; incaltatura; nari incretite - gen “carier”; ochi de alta culoare decat cel descris; piept foatre ingust; coada lunga/lata; gene late.
APRECIERE: impresie generala, tinuta porumbelului, structura penaj(falduri si pantalon), culoare si desen, cap, ochi,gene, cioc, osatura, expresia si conditia porumbelului.
MARIMEA INELULUI: 9 mm.
GRUPA: Porumbel de forma

Presedinte al
ACN Voiajorul Romanesc de Frumusete,
NEAGU MARIUS
Albastru azur(ice)
Albastru azur(ice)
Ciocanit azur
Ciocanit azur
Solzat pe albastru
Solzat pe albastru
Argintiu(ice)
Argintiu(ice)
bujor(red ash)
bujor(red ash)
ciocanit pe rosu
ciocanit pe rosu
trestiu
trestiu
Albastru inchis(vanat)
Albastru inchis(vanat)


Comentarii album • 5
pustyu 8 octombrie 2017  
fff frumosi...in special ult 5
Raportează
iulianporumbarul 5 februarie 2017  
F.frumosi
Raportează
AdrianBalasescu 25 ianuarie 2017  
Foarte frumosi si masivi!!!
Raportează
sopinceanc 24 ianuarie 2017  
F frumosi , succes
Raportează
ucs26 24 ianuarie 2017  
Multumesc! Dar nu sunt ai mei...sunt doar exemple de culoare ale colegilor.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.